Nieuwe wegwijzers in het arboretum

In het Geografisch Arboretum van Tervuren loopt een ontsluitingsproject, dat bedoeld is om de bezoeker-bomenliefhebber beter wegwijs te maken in de collectie.   De vernieuwing van deze website wordt in die context gerealiseerd in samenwerking met de beheerders.  De site zal toegang bieden tot een uitgebreid multimediaal pakket met veel geactualiseerde informatie over de bomengroepen in het arboretum.  Daarnaast wordt een smart phone app ontwikkeld met interactieve gedetailleerde collectiekaarten.  Dat alles wordt ingekaderd in de meertalige web publicaties van het Zoniënwoud.

De editie van een uitgebreid arboretumboek is in voorbereiding, vertalingen en layout zijn lopende. Het wordt een mooi geïllustreerd boekwerk, met als hoofmoot een beschrijving van de diverse arboretumgroepen, naast historiek van het domein, aspecten van het arboretumbeheer en een inleidende behandeling van de achtergrondwetenschappen.  De gelijktijdige uitgave in vier talen is voorzien voor het voorjaar van 2020, maar het boek kan nu al in voorverkoop besteld worden. Voor een kleurrijke publicatie van meer dan 300 pagina’s, met prachtige natuurfoto’s, is de intekenprijs bijzonder gunstig. Zie hier voor de intekenvoorwaarden.

Op het terrein wordt een nieuwe bewegwijzering aangebracht, die de opbouw van de collectie duidelijk zal maken.  De etikettering van de bomen wordt opgefrist en aangevuld.  Naast de bestaande Koninklijke Wandeling, die toelaat het domein over de mooie dreven te verkennen, worden vijf thematische wandelroutes ingericht, die via boswegeltjes en paadjes dieper in het inwendige van het arboretum door dringen.

Terug naar de home pagina.