Inleiding
 

Kennismaking

 
Plaats en toegang
 
Geleid bezoek
 
Fotogalerij
 
Afdrukbaar plan - Brochure
Afdrukbaar plan van het Arboretum

Rondom het Arboretum

 
Nuttige links
 
Contact
 
Gastenboek
 
Home
 
 
   

Français -  English

Español - Deutsch


Naar het interactief bezoek! (Resolutie 1024 x 768 en hoog debiet nodig.
Voor het interactief bezoek, minimale beeldschermresolutie 1024 x 768 en hoog debiet nodig!

 

Arboretum Nieuws

Zoeken op Arboretum Tervuren:


Google: Yahoo: MSN:


Webmaster: Marc Meyer
B-3080 Tervuren
arboretumtervuren@hotmail.com
 
   

 

Het doel van deze website is U één van de juwelen van de groene kroon van Brussel te laten ontdekken: het Geografisch Arboretum van Tervuren.

Deze plek is niet onbekend voor het grote publiek, maar er bestaat merkwaardig genoeg weinig informatie en documentatie hierover. Dus probeer ik die leegte aan te vullen.

Mijn website is van geen enkele officiële aard, en is dus niet afhankelijk van publieke instellingen.

Deze onafhankelijkheid laat me toe er een drietalige site van te maken, omwille van het nationale karakter van het Arboretum.

Prettig bezoek!

Arboretum van Tervuren: langs de Koninklijke Wandeling

De aanleg van het Geografisch Arboretum van Tervuren is begonnen in 1902 onder leiding van Charles Bommer, conservator van de Nationale Botanische Tuin van Meise, en hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Voor meer details over zijn ligging, zie pagina Plaats en Toegang. Het Arboretum bevindt zich in het Kapbos, een beukenbos aangelegd tussen 1875 en 1880, een verlenging noordoost van het Zoniënwoud.

Zijn oppervlakte is ongeveer 100 hectaren en het telt 460 verschillende soorten bomen (waarvan 305 gebladerde en 155 naaldbomen). De hoogte varieert tussen 80 en 115 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde temperatuur is 9,7°C en de gemiddelde neerslag is 780mm per jaar.

Nieuw: U kunt hier een brochure downloaden met een lijst van de soorten bomen per groep. De lijst werdt opgemaakt door Pierre Hucorne die ik hiermee wil bedanken (lijst gebaseerd op de catalogus van G.Liénard in 1986).

Het Arboretum bevat de meest typische bomen van de gematigde klimatische zone van het Noordelijk halfrond (met uitzondering van een groep uit de Andes). Voor een meer uitgebreid bezoek.

Het arboretum in de herfst zoals je er bij was (diavoorstelling).   Naar de herfst

 
Het arboretum staat open voor het publiek en is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gelieve dit uniek stukje natuur te respecteren en te behouden...

Terug